Gogo,
W żadnym z tych obiektów nie byłem, bo też nie było takiej potrzeby, PRL produkował chyba z pięć typów wentylatorów, a we Wrocławiu były używane przeważnie trzy. Wszystkie pięć widziałem więc nie spodziewam się zobaczyć tam coś niesamowitego. A, przy okazji - wszystkie trzy mamy też do zobaczenia na forcie, bo są pościągane z różnych takich miejsc.
Niemcy używali no, paru typów wentylatorów, ale wątpliwe żeby tam był poniemiecki.
Warta uwagi jest też taka rzecz. W PRL wybudowano 200 schronów patom. W latach 1933/35 - 1945 ponad 1000 różnego rodzaju obiektów. Żeby do wszystkich wejść, robiąc jeden dziennie, to by trzeba było po jednym przez trzy lata robić, przy czym w większości są gołe ściany, więc zadanie jest raczej z bardzo nieciekawych. O czym się częściowo przekonaliśmy na wycieczce w 2014 roku, do schronu na Szewskiej. Wycieczka fajna, i miło wspominam człowieka który nam to udostępnił, ale ze schronu to tam były drzwi i jedna tablica. Większość tak właśnie wygląda.
Co do pism;
Jak potrzebujesz tam wejść, to ja Ci mogę wystawić, 10, albo 15 pism, w których będzie napisane kto Ty jesteś i skąd, z pustym miejscem żebyś sobie sam ręcznie zaadresował, i voila. Możesz też zrobić tak jak Łukasz sugeruje, napisać gdzie chcesz wchodzić, zadzwonić, napisać e-mail, albo cokolwiek ustawić się ze mną i też Ci wszystko podpisze.
Tylko tak na marginesie, moja rola w tym całym bałaganie, jest taka że;
1. Realizuje i odpowiadam "politycznie" za realizacje uchwał Walnego Zebrania
2. Razem z innym członkiem Zarządu, działając łącznie reprezentuję WSF w świetle prawa.
3. Zwołuje posiedzenia Zarządu i im przewodniczę.
Tyle ustawa i statut WSF. Proszę mi nie przypisywać kompetencji intendentury, kancelarii, banku kredytowego, kompanii roboczej, działu reklamy-promocji-marketingu, webmastera, biura pośrednictwa i negocjacji. Bo to nie moja rola.
Jak wobec tego zdobyć "białko" ?
Bardzo prosto;
1. Ustalić gdzie i kto jest właścicielem/podmiotem odpowiedzialnym za obiekt
2. Sformatować te dane w taki sposób
Nazwa Nazwa Nazwa
ulica Ulica, Miasto, kod pocztowy
Jeśli to stowarzyszenie KRS, NIP, REGON
3. Ustalić adres obiektu
4. Napisać e-mail, prywatną wiadomość na forum, SMS z tymi danymi, ilością kopii.
5. Napisać drugi e-mail, priv, SMS, w ostateczności telefon, umówić się na odbiór pisma.
6. Przyjść po pismo.