Dolny Śląsk > Historia
GRH 3. Posensches Infanterie-Regiment Nr. 58
Ernst:
Pragnąłbym przedstawić swoją inicjatywę - Grupę Rekonstrukcji Historycznej "3. Posensches Infanterie-Regiment Nr. 58". Celem projektu jest wierne odtwarzanie postaci żołnierzy z I Batalionu 3. Poznańskiego Pułku Piechoty Nr 58, niemieckiej jednostki stacjonującej w Głogowie. Docelowy okres to I wojna światowa (lata 1914-1918).
Obecnie działam sam, lecz mam nadzieję w niedługim czasie rozwinąć inicjatywę w pełnowymiarowe GRH.
Adres forum poświęconego GRH, jednostce i I wojnie światowej: http://regiment58.fora.pl/
PS. Jak już wspominałem na spotkaniu - służę mundurem ;)!
Wolf:
Szkoda tylko ze repliki obecnie maja tak wygorowane ceny, bo tez chetnie bym sie pobawil, wlasnie w pierwsza wojne...
Ernst:
Fakt, to trudny okres do rekonstrukcji historycznej. Prócz cen sprawę utrudnia niedostępność różnorodnych elementów umundurowania i wyposażenia. Pomimo wszelkich trudności powoli, sukcesywnie prowadzę projekt dalej. W tym tygodniu zarządzam mobilizację do 58 I.R. na terenie miasta Wrocławia :).
Lindemann:
Odgrzebuję trupa trochę, ale, jeśli będziecie potrzebować jakichś szpejów, dajcie znać, będę mógł poruszyć kontakten :)
Pzdr
Linde
Ernst:
Temat już nieaktualny, niestety :(.
Pozdrawiam,
Ernst
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej